عضو شورای شهر تهران به اخبار منتشرشده درباره تخریب قبرستان ابن بابویه واکنش نشان داد و گفت: عمدتا نگاه حاکم بر ساماندهی و یکپارچه‌سازی آرامستان‌ها، غیرفرهنگی است و مسوولان بیشتر به دنبال فعالیت عمرانی هستند تا احیاء هویت.

ابن بابویه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در مورد تخریب سنگ قبور در قبرستان ابن بابویه، افزود: متاسفانه نگاه حاکم بر این قبرستان یا کلا برخی آرامستان‌های واجد ارزش تاریخی، به جای آنکه رویکرد فرهنگی باشد عمدتا کالبدی و خشن است.

وی با بیان اینکه چند سال قبل شاهد اتفاقی مشابه در محدوده امامزاده عبدالله در شهرری بودیم که با ورود به موقع شورای شهر تهران و سازمان میراث فرهنگی شهر تهران از خسارت و تخریب بیشتر به محدوده امامزاده جلوگیری شد، اظهار کرد: در مورد وضعیت آرامستان‌ ابن بابویه، توجه به این نکته ضروری است که بر اساس قانون، مدیریت آرامستان‌ها برعهده شهرداری‌هاست؛ اما برخی قبرستان‌ها همچون ابن بابویه در اختیار سازمان اوقاف هستند که مشکلاتی از جمله چگونگی ساماندهی را رقم می‌زند.

نظری با بیان اینکه متاسفانه شاهد برخوردها و موانع سلیقه‌ای در این آرامستان هستیم، ادامه داد: سه سال است که در نظر داریم یادمان دکتر محمدمصدق را که در این آرامستان قرار دارد، مرمت کنیم و حتی یکی از هنرمندان کشور حاضر شد با هزینه شخصی خود این مهم را انجام دهد و با اینکه موفق شدیم مجوزهای لازم را از وزارت میراث فرهنگی اخذ کنیم، اما همچنان سازمان اوقاف مجوزی در خصوص مرمت مجسمه و یادمانی که بیش از سه دهه در این آرامستان رها شده است را صادر نمی‌کند. از طرف دیگر سنگ‌های قبور مردم که بعضا بیش از صد سال قدمت دارند را تخریب می‌کند، در حالی که در سایر کشورها این مجسمه و سنگ‌های قبور را بعنوان نمادهای فرهنگی و میراثی حفظ می‌کنند.

وی افزود: در سایر کشورها نیز ساماندهی آرامستان‌های قدیمی انجام می‌شود و اما تخریبی صورت نمی‌گیرد و می‌بینیم که با دقت سنگ‌های قبور قدیمی را نگهداری کرده و اگر لازم به جابجایی آنها به موزه باشد، در راستای حفظ بافت و هویت تاریخی قبرستان مذکور، سنگ‌هایی شبیه به سنگ قبل را طراحی کرده و مجددا به روی قبر می‌گذارند و سنگ‌ها را به واسطه قدمت‌شان حفاظت می‌کنند و اگر قرار باشد برنامه ساماندهی در آرامستان‌های تاریخی کشور نیز انجام شود باید از این جنس باشد نه اینکه به اسم ساماندهی و مرتب کردن، آنها را تخریب کنیم.

نظری با بیان اینکه متأسفانه نگاه در طرح‌های ساماندهی آرامستان‌ها از جنس غیرفرهنگی، غیرهویتی و میراثی است، ادامه داد: به نظر می‌رسد بیشتر به نام ساماندهی، کار عمرانی که در راستای تخریب هویت و میراث شهر است، انجام می‌دهند؛ چراکه اینگونه فعالیت‌های عمرانی سنخیتی با فضای فرهنگی آرامستان‌ها ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ممکن است شائبه‌هایی ایجاد شود که در پس اینگونه ساماندهی‌ها منافع فردی یا جمعی افراد خاص و نه جمیع شهروندان وجود داشته باشد، تصریح کرد: امید است سازمان اوقاف بعنوان متولی ابن بابویه، در تعامل سازنده با وزارت میراث و ‌شهرداری تهران باشد تا مشکلات احتمالی رفع شود چراکه برای دست بردن به هر محل تاریخی باید تاییدیه وزارت میراث اخذ شود.

وی با بیان اینکه وجب به وجب ابن بابویه را بررسی کردم، افزود: شخصیت‌های زیادی همچون شیخ صدوق، تختی، رجبعلی خیاط، شهدای سی تیر، دکتر فاطمی و ... در این آرامستان دفن هستند و تخریب این قبرستان قدیمی به هر بهانه نه تنها ظلم به این چهره‌های شاخص است بلکه ظلم به نسل‌های بعدی تهران است که میراث تاریخی و هویتی آنها تخریب شده است.

کد خبر 532544
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • FR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
    1 0
    با سلام متاسفانه ما دوست داریم یک چیز نو رو کهنه کنیم و بعد خرابش کنیم و بیندازیم دور. در صورتیکه هنر این هست که یک چیز نو را همیشه نو نگه داریم و از یک چیز کهنه یک چیز نو و یا روح از دست رفته رو بهش برگردانیم. لطفاً یک جوری بسازید که آدم بتونه توش راه بره و پای آدم پیچ نخوره. متاسفانه طراحی‌ها در تقریباً همه سطوح طوری هست گویا آدمهایی پیاده رو هیچ حقی ندارند.